Risotto z cukinią i grillowane polędwiczki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Często zamiast ziemniaków robię risotto w bezmięsnej formie - do tego osobno smażę lub piekę mięso. Sprawdza sie to doskonale, dziś zapraszam na risotto z dużą ilością cukinii.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g polędwiczek z kurczaka
    100g ryżu do risotto
    400ml bulionu warzywnego
    1 duża cukinia lub 2 małe
    1 marchewka
    2 cebule
    50 sera cheddar
    sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Risotto z cukinią i grillowane polędwiczki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki obsypujemy solą i przyprawami, nacieramy olejem. Cukinię i marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę siekamy.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa. Kiedy woda odparuje dodajemy ryż, podsmażamy chwilę, podlewamy 1/2 szklanki bulionu. Kiedy ryż wchłonie wodę czynność powtarzamy aż do miękkości ryżu. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i kurkumę oraz starty na tarce ser.
  • 3. Polędwiczki smażymy na patelni już bez tłuszczu po około 3-4 minuty na każdej ze stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Polędwiczki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować