Razowe pączki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg przekładamy do miski. Dodajemy ksylitol i rozgniatamy razem widelcem przez kilka minut. Wówczas do twarogu dodajemy jajka oraz aromat waniliowy. Mieszamy do połączenia. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia, sól i mąkę, mieszamy aż do połączenia składników.
W garnku rozgrzewamy olej. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Pączki wkładamy partiami na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano z każdej strony. Tłuszcz nie może być za mocno rozgrzany, bo pączki spalą się, a nie dojdą w środku. Nie może też być za słabo rozgrzany, bo pączki będą chłonęły tłuszcz. Optymalna temperatura oleju to 175 stopni.
Pączki osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Po usmażeniu pączki oprószamy pudrem z ksylitolu.
Życzę smacznego :)
Komentarze