Racuchy migdałowe z bananem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nowa wersja klasycznych racuchów

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    3 łyżki mielonych migdałów
    2 banany
    5 łyżek mleka
    5 łyżek mąki orkiszowej tortowej
    1 łyżeczka suszonych drożdży
    Ekstrakt waniliowy
    1 łyżeczka cukru
    Masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Naleśniki

Racuchy migdałowe z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbijam jajka, mieszam je z mlekiem, wanilią i cukrem. Dodaję mąkę i drożdże, dokładnie mieszam całość, odstawiam na kwadrans.
    Do podrośniętego ciasta dodaję mielone migdały i 1,5 banana pokrojonego w kostkę, przemieszać całość. Następnie rozgrzewam masło klarowane i smażę racuszki, po około 3 minuty z każdej strony, aż będą rumiane.
    Gotowe racuszki podaję z resztą banana i płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Drożdże Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować