Mini pankejki z owocami

3.81 (21 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pankejki w formie płatków śniadaniowych z dodatkiem owoców miła odmiana śniadania

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • placki:
    1 szkl mąki
    1 szkl mleka 3,2%
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
    20 g cukru
    1 łyżka rozpuszczonego masła
    dodatkowo:
    ulubione owoce sezonowe
    syrop klonowy lub z agawy do polania
Wystaw ocenę:

3.81 (21 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Racuchy Placki Naleśniki

Mini pankejki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. placki:
    Wszystkie składniki miksujemy do otrzymania gładkiego ciasta naleśnikowego. Ciasto przelewamy do butelki z dziurką lub worka cukierniczego. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wyciskamy po dużej kropli ciasta i smażymy mini placuszki.
    Usmażone placki polewamy syropem i dodajemy owoce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować