PULPETY Z IMBIREM W SOSIE POMIDOROWYM

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tradycyjne pulpety w wyjątkowym orientalnym sosie. :)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 75 dag mielonego z indyka,
    jajko,
    kajzerka,
    mleko,
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    sól,
    pieprz,
    kawałek świeżego imbiru (około 2 cm),
    6 listków mięty,
    trochę bułki tartej,
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    łyżka masła,
    400 ml przecieru pomidorowego,
    200 ml bulionu drobiowego,
    po 1/2 łyżeczki mielonego kminku, kurkumy i imbiru,
    2 łyżeczki kolendry,
    2 goździki,
    2 kawałki suszonej papryczki chili lub peperoni,
    szczypta cynamonu,
    szczypta cukru.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety z imbirem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczę w mleku, osączam.
    Mięso mieszam z jajkiem, kajzerką, natką pietruszki i bułką tartą. Dodaję drobno posiekany imbir i miętę oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie łączę wszystkie składniki, formuję małe pulpeciki.
    Cebulę siekam, szklę na maśle. Dodaję posiekany czosnek, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotuję 5 minut na małym ogniu, mieszając.
    Wlewam bulion, zagotowuję. Wkładam mięso i gotuję około 20 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować