ZUPA GRZYBOWA

  • wyświetlono: 399 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pełna grzybów i smaku!

44262508_250283372311484_5660960856851087360_n
  • 3 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

500 g grzybów,
2 łyżki masła,
mała cebula,
1 litr bulionu drobiowego,
150-200 ml śmietany 30%,
odrobina soku z cytryny,
garść posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz (najlepiej świeżo mielony).

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

ZUPA GRZYBOWA

  • 1. Grzyby oczyszczam, myję i osuszam, kroję na mniejsze kawałki.
    Na maśle szklę drobno posiekaną cebulę, dodaję grzyby, smażę razem kolejne 5 minut (często mieszam).
    Grzyby zalewam bulionem, gotuję pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut.
    Powoli wlewam śmietanę cały czas mieszając zupę, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotuję jeszcze przez 3 minuty.
    Na koniec doprawiam odrobiną soku z cytryny i wrzucam posiekaną natkę.
    Zupę podaję z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybynajlepsza zupa grzybowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z ziemniakami

Dodane przez: Futka

Zupa grzybowa z ziemniakami

Propozycja na aromatyczną, smakowitą...

grzybowa z łazankami

Dodane przez: klementynka

Zupa grzybowa z łazankami

Delikatna zupa grzybowa to obowiązkowa...

zupa  grzybowa

Dodane przez: mariola1972

zupa grzybowa

w wielu regionach podaje się...

Wigilijna zupa grzybowa

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijna zupa grzybowa

Mocno grzybowa zupa ze świeżych,...

Zupa grzybowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Zupa grzybowa

W sezonie na grzyby nie może być...

Zupa grzybowa

Dodane przez: marze

ZUPA GRZYBOWA

Zupa z suszonych grzybów pachnie...