Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pstrąg w towarzystwie kaszy jęczmiennej i grzybów suszonych. Polecam zaskoczyć gości i rodzinę taką rybką bo jest dobra i zdrowa. Podstawa to dobrze zamarynowany pstrąg.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pstrągi

    1 cebula

    sól, pieprz

    1 łyżeczka majeranku


    farsz:

    1/2 szklanki kaszy jęczmiennej

    1 cebula

    1 garść suszonych podgrzybków

    sól, pieprz

    natka pietruszki


    cytryna

    papryczka chili

    olej

    pieprz czerwony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oczyszczam osuszam. Cebule kroję drobno w kostkę, dodaję majeranek, sól, pieprz i nacieram cała rybę w środku też. Odstawiam na noc do lodówki.


    Grzyby zalewam zimną wodą i odstawiam na noc. Na drugi dzień gotuję grzyby w tej samej wodzie godzinę. Cebule pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję ugotowane odsączone i pokrojone grzyby. Przesmażam chwilę. Kaszę gotuję według instrukcji i dodaję do grzybów. Doprawiam solą, pieprzem.

    Pstrągi wyjmuję z marynaty, oczyszczam z cebuli i nadziewam farszem.Wcześniej ryby nacięłam z jednej strony w kilku miejscach. Ryby skrapiam oliwą, układam w naczyniu do zapiekania i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni na 35 minut. Podaję z natką, papryczką chili i pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza Pstrąg Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować