Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym

4.98 (154 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam ryby. Ta w sosie koperkowym jest moją ulubioną propozycją.Często przygotowuje ją w piątki. Sos koperkowy wspaniale komponuje się ze smakiem pstrąga

  • 30 min

Składniki:

  • świeży filet pstrąga łososiowego ( ze skórą)

    Sos:
    ok 20 g masła
    3 łyżki mąki
    2 -3 szkl wody
    sól , pieprz
    spory pęczek koperku
Wystaw ocenę:

4.98 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sos koperkowy

Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku roztapiamy masło , dodajemy mąkę i robimy rumianą zasmażkę, wlewamy wody. Gotujemy
  • 2. Koperek płuczemy pod zimną wodą. Siekamy drobno. Dodajemy do wody z zasmażką. PRzyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok 15 min
  • 3. Z filetu ryby wyciągamy ewentualnie ości.
    Rozgrzewamy patelnie grillową. Układamy na patelnie filet skórą do dołu. Smażymy ok 8 min, przewracamy na drugą stronę i również smażymy 8 min.
  • 4. Rybę wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować