Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym

  • wyświetlono: 2367 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała na ciepło jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :)

IMG_3480

Składniki

300 g pstrąga łososiowego
przyprawa do ryb w młynku do smaku
łyżka soku z limonki
świeżo zmielony pieprz do smaku
2 łyżki oleju do smażenia

Sos koperkowy:
3 łyżki majonezu
2 łyżki gęstej śmietany
2 łyżki posiekanego koperku
odrobina soli i pieprzu do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym

  • 1. Rybę umyć i osuszyć. Pokroić na ok 4-5 pasków, usunąć ości. Skropić sokiem z limonki i oprószyć przyprawą do ryb oraz pieprzem. odstawić na pół godziny.

    Sos: majonez wymieszać ze śmietaną i koperkiem. Doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce.

    Na patelni rozgrzać olej ułożyć kawałki ryby skórą do spodu. Smażyć kilka minut z jednej a później z drugiej strony.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiprzystawkisos koperkowyobiadrybysos majonezowypstrąg łososiowy

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg łososiowy z cytrynowym pieprzem

Dodane przez: smak i uczucie

Pstrąg łososiowy z cytrynowym pieprzem

smaczna smażona rybka

Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą

Dodane przez: migotka28

Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą

To moje pierwsze spotkanie z pstrągiem...

image-1g2pqcq

Dodane przez: natalia2004

pstrąg łososiowy pieczony z salsą pomidorową

Pyszna ryba z pomidorami. Źródło:...

Hreczanyki

Dodane przez: efrank

Hreczanyki z sosem koperkowym

Hreczanyki to tradycyjne danie...

image-0xt6h3w

Dodane przez: Di bloguje

Pstrąg tęczowy łososiowy smażony na maśle...

Pstrąg tęczowy łososiowy jest niezwykle...

image-0oat8c7

Dodane przez: natalia2004

pstrąg łososiowy pieczony z pesto i pomidorami

Pyszna i łatwa w przygotowaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE