Pstrąg łososiowy z patelni

  • wyświetlono: 16092 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

smacznie i wyjątkowo proste

Stare Gary

Składniki

1 filet z pstrąga łososiowego ze skórą
sok z cytryny
sól, Antep Isot lub pieprz
oliwa do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg łososiowy z patelni

  • 1. .Filet opłukać, osuszyć, polać sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut.
  • 2. Po tym czasie filet osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą i pieprzem.
  • 3. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć rybę na patelni po ok. trzy minuty z każdej strony, rozpoczynając od strony skóry. Smacznego!

Porady

Do przyprawienia użyłam papryki Antep Isot czyli tureckiego czarnego pieprzu o ostrym smaku. Oczywiście możemy użyć zwykłego pieprzu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadrybyz patelnipstrąg łososiowy

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg z patelni

Dodane przez: luna19

Pstrąg z patelni

ryba

image-0xt6h3w

Dodane przez: Di bloguje

Pstrąg tęczowy łososiowy smażony na maśle...

Pstrąg tęczowy łososiowy jest niezwykle...

image-0oat8c7

Dodane przez: natalia2004

pstrąg łososiowy pieczony z pesto i pomidorami

Pyszna i łatwa w przygotowaniu...

Pstrąg łososiowy na warzywach

Dodane przez: evita0007

Pstrąg łososiowy na warzywach

Pstrąg łososiowy jest bardzo soczysty...


Obiad na parze-Pstrąg łososiowy z pomidorkami cherry i ziemniakami

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg łososiowy z pomidorkami cherry i ziemniakami...

Słodko-kwaśna ryba w połączeniu...

Pstrąg łososiowy z ziemniaczkami i surówką

Dodane przez: Monika1408

Pstrąg łososiowy z ziemniaczkami i surówką

Idealny na weekendowy obiadek.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE