REKLAMA

Sos śmietanowy

wyświetlono: 233590 | dodany do książki kucharskiej: 12 | polecenia: 1

Ten przepis warto znać! Najprostszy i najszybszy sos śmietanowy. Idealny do mięs, zapiekanek i makaronów. W tej wersji pojawia się oregano i bazylia, ale można zmodyfikować przyprawy. Sos śmietanowy można przechowywać w lodówce do ok. trzech dni.

opublikowany: 18.11.2019
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 2 kubki śmietany 18% (330 g każdy)
    ok. 100-150 ml zimnej wody
    po 1 łyżeczce bazylii i oregano
    sól, pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 4.93 z 187 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę przelewamy do garnka. Dodajemy wodę i dokładnie mieszamy.
  • 2. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Gotujemy, od czasu do czasu mieszając, przez ok. 7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

sos śmietanowy wg Pauli Dodane przez: Jolanta KG


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Adas

sos kurkowo- śmietanowy

Ten sos sama wymyśliłam bardzo mojej rodzinie on smakuje:)

kategoria: Sosy opublikowany: 18.11.2016 | wyświetlono: 730 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Sos śmietanowy

Doskonały do łososia, krewetek i bitek. Pięknie wygląda udekorowany listkami mięty. Przepis przysłała Daria Muszyńska

kategoria: wina Sosy opublikowany: 25.05.2011 | wyświetlono: 298 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE