Pstrąg łososiowy z koperkiem

4.5 (198 ocen)

Szybki, pyszny i zdrowy obiad.

Składniki:

  • 2 płaty pstrąga łososiowego
    1 cytryna
    1 pęczek koperku
    sól
    pieprz cytrynowy
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg łososiowy z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba gotowa do pieczenia 1. Pstrąga umyć, osuszyć. Cytrynę sparzyć, przekroić wpół,skroić rybę, oprószyć solą i pieprzem. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, włożyć pstrąga. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać, posypać rybę.Na każdy kawałek pstrąga położyć po dwa plasterki cytryny. Na cytrynę wyłożyć kawałki zimnego masła.
  • Smacznego! 2. Rybę piec ok 20 min w temp. 180*C. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować