Ziołowy pieczony pstrąg łososiowy

4.99 (174 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna ryba pełna ziołowych aromatów.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 filety z pstrąga łososiowego (każdy ok 300/350 g)
    2 gałązki rozmarynu
    sok z 1/2 cytryny
    4 plasterki cytryny
    sól
    pieprz cytrynowy
    czosnek granulowany
    imbir
    suszony tymianek
    czerwona słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ziołowy pieczony pstrąg łososiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z przypraw (prócz rozmaryn) robimy mieszankę, którą nacieramy rybę i zostawiamy na ok. godzinę. Następnie skrapiamy filety sokiem z cytryny, układamy na nich po dwa plasterki cytryny i po gałązce rozmarynu. Rybę zawijamy w folie aluminiową i pieczemy przez 20 min w rozgrzanym do 200 st piekarniku na funkcji grilla. Po 20 minutach folię odwijamy i pieczemy rybę jeszcze przez 5 min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować