Leczo z cukinii to cudowne, letnie danie. Łatwe w przygotowaniu, pełne warzyw, z minimalną ilością tłuszczu, kolorowe, duszone... Leczo z cukinii i warzyw to samo zdrowie!
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Przepis na leczo z cukiniihttp://www.przyslijprzepis.pl/przepis/przepis-na-leczo-z-cukinii
1.
Kroimy boczek w kostkę, kiełbasę na półplasterki, podsmażamy na patelni.
W tym czasie kroimy paprykę i cebulę w mniej więcej równe kawałki, wrzucamy na głęboką patelnię (najlepiej typu wok). Jeśli nie masz takiej patelni, przed dodaniem cukinii przełóż wszystko do dużego garnka.
Gdy cebula się zeszkli, kroimy umytą cukinię w średniej wielkości kostkę. Nie obieramy jej ze skóry - w przeciwnym razie łatwiej się rozpadnie.
Dorzucamy pomidory i, jeśli trzeba, dolewamy wodę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką, dorzucamy listek i ziele. Dusimy ok. 15 minut, doprawiamy ziołami. Po kilku kolejnych minutach danie jest gotowe!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze