Przepis na leczo z cukinii

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Leczo z cukinii to cudowne, letnie danie. Łatwe w przygotowaniu, pełne warzyw, z minimalną ilością tłuszczu, kolorowe, duszone... Leczo z cukinii i warzyw to samo zdrowie!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duża cukinia: 1 sztuka
    - Celula: 2 sztuki
    - pomidory: 4 sztuki
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - pieczarki: 200 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - sól,pieprz,pieprz cayenne: 10 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Przepis na leczo z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy boczek w kostkę, kiełbasę na półplasterki, podsmażamy na patelni.
    W tym czasie kroimy paprykę i cebulę w mniej więcej równe kawałki, wrzucamy na głęboką patelnię (najlepiej typu wok). Jeśli nie masz takiej patelni, przed dodaniem cukinii przełóż wszystko do dużego garnka.
    Gdy cebula się zeszkli, kroimy umytą cukinię w średniej wielkości kostkę. Nie obieramy jej ze skóry - w przeciwnym razie łatwiej się rozpadnie.
    Dorzucamy pomidory i, jeśli trzeba, dolewamy wodę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką, dorzucamy listek i ziele. Dusimy ok. 15 minut, doprawiamy ziołami. Po kilku kolejnych minutach danie jest gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować