POTRAWKA Z MIĘSEM WIEPRZOWYM Z CHRZĄSTKĄ

2.84 (32 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Podzielę się dziś z wami przepisem na danie jednogarnkowe z pysznym mięskiem wieprzowym z chrząstką oraz dodatkiem ryżu i warzyw, po szczegółowy przepis wraz ze zdjęciami zapraszam na blog pod nazwą kuchnia domowa agi

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g mięsa wieprzowego z chrząstką,
    2 łyżki przyprawy do mięsa,
    4,5 szklanki przegotowanej letniej wody,
    2 liście laurowe,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    1 torebka ryżu PARBOILED,
    1 garść warzyw paski,
    2 łyżki suszonej natki pietruszki,
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

2.84 (32 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe

Potrawka z mięsem wieprzowym z chrząstką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Do opłukanego i osuszonego mięsa wsypać przyprawę, wlać olej i dokładnie wymieszać odstawić na 10 minut
  • obiad 2. Na patelnię rozgrzaną przełożyć mięso i go obsmażyć następnie wlać 3 szklanki wody i pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu dusić do miękkości mięsa
  • obiad 3. Gdy mięso jest częściowo miękkie wtedy wsypać ryż i nadal dusić do czasu aż ryż będzie na pół miękki, po tym czasie dodać warzywa i nadal dusić aż wyparuje woda
  • obiad 4. Po wyparowaniu wody wsypać suszoną natkę pietruszki, wymieszać i zależy od rodzaju ryżu ale jeśli będziecie mieli taki jak u mnie wtedy wlać jeszcze 1,5 szklanki wody i najpierw dusić a później już smażyć do wyparowania dodanej wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować