Bardzo aromatyczne i jesienne danie. Jest bardzo proste w wykonaniu i jest smaczne zarównona jako danie ciepłe i zimne.
1 godz.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
SKŁADNIKI:
✔️ mała dynia hokkaido
✔️150 g ulubionego sera feta bądź sera typu feta
✔️2 łyżki oliwy z oliwek
✔️łyżeczka czosnku niedźwiedziego, ziół prowansalskich i słodkiej czerwonej papryki
✔️ulubione kiełki, u mnie koniczyny
Pieczona dynia hokkaido z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piekarnik nagrzałam góra dół - 180 stopni. Dynie hokkaido można jeść ze skórką więc dokładnie ją wyszorowałam, oczyściłam z miękkiego miąższu i pestek i pokroiłam w mniejszą kostkę. Do naczynia żaroodpornego włożyłam papier do pieczenia i pokrojoną dynię. Polałam oliwą i przyprawami. Wymieszałam delikatnie i wstawiłam do piekarnika na 30 min. Ser pokroiłam w kostkę i dołożyłam do dyni. Posypałam świeżymi kiełkami. Gotowe!
Komentarze