PIECZONA DYNIA HOKKAIDO Z SEREM FETA

4.5 (2 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo aromatyczne i jesienne danie. Jest bardzo proste w wykonaniu i jest smaczne zarównona jako danie ciepłe i zimne.

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ✔️ mała dynia hokkaido
    ✔️150 g ulubionego sera feta bądź sera typu feta
    ✔️2 łyżki oliwy z oliwek
    ✔️łyżeczka czosnku niedźwiedziego, ziół prowansalskich i słodkiej czerwonej papryki
    ✔️ulubione kiełki, u mnie koniczyny
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pieczona dynia hokkaido z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    Piekarnik nagrzałam góra dół - 180 stopni. Dynie hokkaido można jeść ze skórką więc dokładnie ją wyszorowałam, oczyściłam z miękkiego miąższu i pestek i pokroiłam w mniejszą kostkę. Do naczynia żaroodpornego włożyłam papier do pieczenia i pokrojoną dynię. Polałam oliwą i przyprawami. Wymieszałam delikatnie i wstawiłam do piekarnika na 30 min. Ser pokroiłam w kostkę i dołożyłam do dyni. Posypałam świeżymi kiełkami. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować