Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem mielonym

4.27 (219 ocen)

Danie na jesienną niepogodę - sycące i rozgrzewające. Nie wyglądają ładnie, ale świetnie smakują.

Składniki:

  • - 250 - 300 g makaronu typu łazanki
    - 500 g mięsa mielonego
    - 500 g kiszonej kapusty
    - 1 duża cebula
    - olej do smażenia
    - sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.27 (219 ocen)

Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną ugotować do miękkości, Odcedzić i odcisnąć z wody,
  • 2. Makaron łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zrumienić na patelni na oleju. Na patelnię dorzucić mięso mielone. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i smażyć ok. 20 min.
  • 4. W rondlu wymieszać ugotowaną i odciśniętą kapustę kiszoną, ugotowany i odcedzony makaron oraz podsmażone z cebulą mięso mielone.
    Całość wymieszać i smażyć ok. 5-10 min, Doprawić do smaku solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Makaron Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować