Imprezowe kanapki ze śledziem

5 (2 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest to znakomity i prosty w przygotowaniu hit imprezowy, który znika w mgnieniu oka!

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    -ulubiony ciemny chleb
    -4 sztuki filetów śledziowych z solonej zalewy
    -czerwona cebula
    -garść świeżego koperku
    -zimna woda
    -2 łyżki octu
    -świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Przekąski

Imprezowe kanapki ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    Filety śledziowe wkładam do miski, zalewam zimną wodą, aby delikatnie je przykryła, dodaję ocet. Moczę je około 2-3 godz. w ten sposób, żebyy nie były za słone. Można również użyć filetów z oleju, wtedy są od razu gotowe do spożycia. Cebulę kroję na cienkie plasterki. Filety wyciągam z wody, delikatnie osuszam ręcznikiem papierowym. Kromkę chleb kroję na pół, nakładam pokrojony kawałek śledzia, plasterek czerwonej cebuli i posypuję świeżym koperkiem. Przyprawiam mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować