Pomidorowa ryżanka

5 (182 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką zupę często gotowały nasze babcie, dziś ja gotuję przede wszystkim dla męża. Dla niego to także smaki z dzieciństwa. Smacznie i szybko, a do tego zdrowo.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr bulionu drobiowego
    700 ml. przecieru pomidorowego z ziołami
    1/2 szklanki ryżu
    1/2 cebuli
    2 łyżki masła
    sól, cukier i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    posiekana pietruszka do posypania
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa ryżanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję ryż przepłukany zimną wodą, podsmażam, zalewam bulionem. Gotuje na małym ogniu, aż ryż się rozgotuje . Dodaje przecier pomidorowy, doprowadzam do zagotowania, próbuję, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Podaję posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować