Zupa ryżanka

3.75 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kurzych łapek,
    9 malutkich marchewek,
    3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
    1 kostka rosołowa ( można pominąć ),
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    6 ziarenek ziela angielskiego,
    2 liście laurowe,
    0,5 pęczka natki pietruszki,
    1 szklanka ryżu,
    1 szklanka to poj. 250 ml
Wystaw ocenę:

3.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ryżanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać oczyszczone łapki oraz marchew, przyprawę uniwersalną i suszoną włoszczyznę, w trakcie dodać ziela i liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu do pojawienia się kożuszka
  • zupa 2. Jak jest widoczny kożuszek wsypać ryż i gotować do jego miękkości doprawić kostką rosołową dodać na koniec natkę pietruszki zagotować i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować