Pomidorki koktajlowe konserwowe z miodem

4.48 (175 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Idealne do mięsa i wędliny. Dla mnie smaczniejsze niż ogórki konserwowe.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 kg pomidorków koktajlowo paprykowych
    1 opakowanie mieszanki do konserwacji warzyw
    Zalewa:
    1,5 l wody
    1,5 łyżki soli
    3 czubate łyżki cukru
    1 kopiasta łyżka miodu
    ¼ l octu 10%
Wystaw ocenę:

4.48 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidorki koktajlowe konserwowe z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: pomidorki oczyścić, opłukać, osuszyć na sitku. Słoiki wyparzyć, ułożyć po 1 łyżeczce mieszanki na dno słoików, włożyć osuszone pomidorki.
    Składniki zalewy oprócz miodu zagotować, przestudzić, dodać miód wymieszać. Zalać pomidorki. Słoiki zakręcic, wstawić do garnka o podwójnym dnie, zagotować i gotować 3 minuty. Następnie wyjąć słoiki, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.

Porady

1.zamiast mieszanki konserwujacej można dobrać składniki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować