Ogórki konserwowe z miodem

  • wyświetlono: 34039 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Przepis na te kruche ogóreczki mam od znajomej.Wykonanie jest trochę inne niż wszystkie, ale warte zachodu.Ogórki są kruche i delikatne nie za kwaśne.

benka

Składniki

Ogórki ile kto chce
Zalewa:
3 litry wody
1/2 litra octu 10%
2 szklanki cukru
3 łyżki miodu (może być wielokwiatowy)
3 płaskie łyżki soli
Przyprawy do każdego słoika:
gałązka kopru
2 ząbki czosnku
kawałek chrzanu
liść laurowy,
kilka kulek ziela
łyżeczka gorczycy

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki konserwowe z miodem

  • 1. Ogórki umyć i ułożyć w czystych słoikach razem z przyprawami.
    Zalewę zagotować i gorącą zalać ogórki, zakręcić i zostawić na noc, a rano
    włożyć do dużego garnka z wkładką lub ścierką na dnie i zagotować tylko 1 minutę o momentu zawrzenia wody.
    Woda powinna sięgać do połowy słoików.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimiódogórki konserwoweocetPrzetwory
 

Komentarze

Podobne przepisy

ogórki

Dodane przez: Yvonn

Ogórki konserwowe

W słoikach wylądowały ogóreczki...

Ogórki z chilli i miodem

Dodane przez: ewiczka2304

Ogórki z chilli i miodem

Idealne połączenie miodu i chili.

Ogórki konserwowe

Dodane przez: Ola1984

Ogórki konserwowe

Pyszne, chrupiące i aromatyczne...

ogorki konserwowe

Dodane przez: klaudia0318

Ogórki konserwowe

Tradycyjne ogórki, najlepsze.

Ogórki konserwowe

Dodane przez: Kloruś

Ogórki konserwowe

Konserwowe czy warszawskie? Jakkolwiek...

OGÓRKI KONSERWOWE

Dodane przez: kiciax1

OGÓRKI KONSERWOWE

pyszne i chrupkie OGÓRKI KONSERWOWE...