Polski Żytnio-Pszenny Chleb na Lisciach Chrzanu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chleb na liściach chrzanu to mój ulubiony chleb. Do tej pory pamiętam, jak dziadkowie wyrabiali go w piecu i zasypując skórkę grubą solą. Dziś podtrzymuje ich tradycje i prezentuję chleb na chrzanie ale pieczony w piekarniku. Bardzo prosty przepis

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka żytnia - 2 szklanki
    mąka pszenna - 1 szklanka
    masło
    drożdze - 0,25 kostki
    łyżka soli
    łyżeczka cukru
    czarnuszka lub kminek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Bułki Ciasta Pieczeń

Polski żytnio-pszenny chleb na lisciach chrzanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jak upiec tradycyjny żytnio pszenny chleb na liściach chrzanu 1. Film prezentuje:
    - sposób przygotowania ciasta
    - jak obłożyć chleb w liście chrzanu
    - gotowy, wypieczony chlebek testowany przez mojego syna :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Chrzan Mąka Ziarna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować