Polędwiczki grillowane z puree z groszku

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polędwiczki grillowane z puree z groszku

  • 12 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średniej wielkości polędwica wieprzowa
    marynata:
    2 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżeczka miodu
    2 ząbki czosnku
    1/2 szkl oliwy
    szczypta soli i pieprzu
    puree :
    400 g zielonego groszku
    kilka listków mięty mięty
    2 łyżki śmietany 18%
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Polędwiczki Grill

Polędwiczki grillowane z puree z groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę kroimy w plastry ok. 1,5 cm grubości.
    Musztardę francuska (ta z ziarnami gorczycy) lekko blendujemy z czosnkiem, miodem oraz oliwą. Taka marynatą obtaczamy plastry polędwicy, odkładamy do miski,którą przykrywamy folia spożywczą i odstawiamy na noc do lodówki.
    Zamarynowaną poledwicę grillujemy.

    puree z groszku:
    Zielony groszke gotujemy około 4-5 minut. Odsączamy z wody przkładamy do blendera i miksujemy z kilkoma listkami mięty oraz śmietaną. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Porady

Polędwiczki w ten sposób można także przygotować na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować