Grillowane polędwiczki z serem korycińskim

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Polędwiczki wieprzowe uwielbiam pod każdą postacią, tym razem usmażyłam je na grillu i zapiekłam z serem korycińskim. Najlepiej smakują podane z konfiturą żurawinową i frytkami i surówką. Takie danie doskonale się sprawdza na różnych uroczystościach rodzinnych.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    200 gram sera korycińskiego
    Marynata:
    1/4 szklanki oleju
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
    Sól, pieprz
    Dodatkowo:
    Konfitura żurawinowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grillowane polędwiczki z serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy w plastry, lekko rozbijamy dłonią. Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę oraz przyprawy, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone polędwiczki, łączmy z marynata. Wstawiamy na noc do lodówki, rozgrzewamy patelnię grillową lub elektryczny grill, układamy plastry mięsa i smażmy na rumiany kolor z obydwu stron. Usmażone polędwiczki układamy na blasze, ser kroimy w plastry, mniej więcej takiej wielkości jak mięso, układamy na każdym plastrze mięsa. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 15 minut, podajemy z konfiturą żurawinową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować