Puree z groszku

4.47 (167 ocen)

Piękny kolorystycznie dodatek do mięsa.

Składniki:

  • 400 g zielonego groszku mrożonego
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    ząbek czosnku, posiekany
    1/2 łyżeczki suszonej mięty
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Puree z groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Groszek ugotować tak aby był miękki, ale zachował zielony kolor.
  • 2. 2. Odcedzić, przełożyć do naczynia w którym będziemy groszek przecierać. Dodać masło i czosnek, wymieszać. Lekko przestudzić.
  • 3. 3. Przy pomocy blendera przetrzeć na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Jeżeli trzeba dodać masła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować