Podudzia kurcząt w sosie pomidorowym z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pałki kurcząt, tak przygotowane są przepyszne i robi się je bardzo szybko. Mogą być daniem na obiad lub na wczesną kolację. Smacznie i nie drogo.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. podudzi z kurcząt
    2 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy do mięs
    2 szklanki przecieru pomidorowego
    30 dag. pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    sól i pieprz do smaku
    naczynie do zapiekania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Podudzia kurcząt w sosie pomidorowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Podudzia myję, osuszam, skrapiam olejem, posypuję przyprawą do mięs, nacieram, nakrywam odstawiam na godzinę do chłodu. Pokrojoną cebulę szklę na maśle , dodaję pokrojone pieczarki, podsmażam, dodaję przecier pomidorowy, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz, mieszam, doprowadzam do zagotowania.
  • jk 2. Pałki polewam przygotowanym sosem, mieszam. Piekę godzinę i 10 minut w temp. 180 stopni. Podaję na ciepło.

Porady

Jeśli podudzia są obiadem podaję je do ziemniaków lub ryżu, jeśli kolacją daję ryż lub bagietkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować