REKLAMA

Podudzia z kurczaka w sosie własnym

wyświetlono: 76678 | dodany do książki kucharskiej: 6 | polecenia: 0

To jeden z naszych ulubionych obiadów A ten sos obłęd .....

opublikowany: 14.11.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • dowolna ilość podudzi z kurczaka
    przyprawa do kurczaka lub sól, pieprz,papryka czerwona słodka,czosnek w granulkach,pieprz
    olej
    majeranek
    mąka do zagęszczenia sosu
    woda
Ocena:

(średnia 4.5 z 181 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Olej łączymy z przyprawami i nacieramy mięso,wstawiamy do lodówki na 30 minut lub przygotowujemy dzień wcześniej .
  • 2. Przekładamy na rozgrzaną patelnię i opiekamy z każdej strony na złoty kolor.
  • 3. Następnie posypujemy majerankiem i zalewamy do połowy wodą.
  • 4. Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie.(od czasu do czasu przewracamy na drugą stronę).
    W razie potrzeby uzupełniamy odparowany płyn.
    Miękkie mięso wyciągamy na bok a powstały sos delikatnie zaciągamy mąką .
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: dawiddudziak dawiddudziak

Pulpety w sosie własnym

Myślę że każdy z nas lubi pulpety.

kategoria: Dania główne opublikowany: 08.01.2014 | wyświetlono: 318230 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE