Placuszki kokosowo-bananowe na kremówce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne, mocno kokosowe i bardzo kaloryczne. Idealne na podwieczorek. Można dodać więcej cukru, dla mnie tyle było w sam raz.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto:
    125 ml śmietanki kremówki 30 %
    1 jajko
    1 łyżka cukru kokosowego
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    7 łyżek wiórek kokosowych
    pół szklanki mąki tortowej
    1 łyżka kaszy manny
    1 niewielki banan
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki kokosowo-bananowe na kremówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajko, wlewamy śmietankę, dodajemy cukier i roztrzepujemy ,,rózgą'' lub widelcem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy banana pokrojonego w kostkę, delikatnie mieszamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewany olej, smażymy placuszki z obu stron do zrumienienia, usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  • 3. Podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Z tej receptury wychodzi 12 sztuk placuszków. Można dodać więcej cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować