Placuszki czekoladowo-bananowe

4.49 (163 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Na podwieczorek warto przygotować pyszne placuszki, czekoladowo-bananowe z rodzynkami i nutką cynamonu. Do ich przygotowania wystarczy tylko pół godziny. Bardzo polecam. Zapraszam :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    3 łyżki cukru
    1 łyżka kakao
    pół szklanki mleka
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu
    1 szklanka mąki tortowej
    pół szklanki rodzynek
    1 średni banan

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki czekoladowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i obranego banana, miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy kakao, cynamon, mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  • 3. Podajemy i smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 16 sztuk placuszków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować