placuszki bananowe (puszyste)

4.58 (225 ocen)

  • 20 min

Delikatne, mocno bananowe - placki bananowe to dobry sposób na zagospodarowanie zbyt dojrzałych bananów

  • 20 min

Składniki:

  • 2 średnie mocno dojrzałe banany
    1 średnie jajo
    1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
    5 łyżek (z górką) mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki soku z cytryny
    1 łyżka mleka
    dowolne dodatki
Wystaw ocenę:

4.58 (225 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki bananowe (puszyste) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany dokładnie rozgniatamy (robiłam to blenderem), dodajemy jajo, mleko,mąki, cukier, proszek, sok z cytryny i miksujemy wszystko na gładką masę. Odstawiamy na 10 minut.
    Placki bananowe smażymy na niewielkiej ilości oleju lub bez, na złoto. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Mąka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować