Pizzowa rolada

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonały sposób na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi przy potrawie będącej połączeniem kuchni polskiej z kuchnią włoską.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2,5 szklanki mąki
    3/4 szklanki mleka
    cała paczka suszonych drożdży
    2 łyżeczki cukru
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki soli
    2 jaja

    Farsz:
    czerwona papryka
    czerwona cebula
    filet z kurczaka
    pomidorki koktajlowe
    pieczarki
    starty imbir
    oregano
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    papryka ostra

    Dodatkowo:
    12 plastrów żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pizza

Pizzowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy ze sobą i wyrabiamy je podsypując mąką.
  • 2. Na blacie obsypanym mąką wałkujemy ciasto by było podlużne i dość cienkie.
  • 3. Składniki na farsz kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Na patelni doprawiamy pół łyżki ostrej papryki, płaską łyżką słodkiej papryki, pół płaskiej łyżki imbiru, oregano do smaku oraz sól i pieprz. Odkładamy do ostygnięcia.
  • 4. Na rozwałkowane ciasto nakładamy 12 plastrów żółtego sera, na który wykładamy ostygnięty farsz. Zwijamy w rulon i zaginamy rogi. Wierzch smarujemy olejem i posypujemy oregano.
  • 5. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

Porady

Po 25 minutach nakłuwamy ciasto. Jeżeli przykleja się ono do widelca, czekamy jeszcze 5 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować