Pizzowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto mieszamy ze sobą i wyrabiamy je podsypując mąką.
2.Na blacie obsypanym mąką wałkujemy ciasto by było podlużne i dość cienkie.
3.Składniki na farsz kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Na patelni doprawiamy pół łyżki ostrej papryki, płaską łyżką słodkiej papryki, pół płaskiej łyżki imbiru, oregano do smaku oraz sól i pieprz. Odkładamy do ostygnięcia.
4.Na rozwałkowane ciasto nakładamy 12 plastrów żółtego sera, na który wykładamy ostygnięty farsz. Zwijamy w rulon i zaginamy rogi. Wierzch smarujemy olejem i posypujemy oregano.
5.Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Porady
Po 25 minutach nakłuwamy ciasto. Jeżeli przykleja się ono do widelca, czekamy jeszcze 5 minut.
Komentarze