Na pizzę ochotę mam zawsze. Tym razem zamiast tradycyjnego pomidorowego sosu śmietankowy na bazie creme fraiche. Do tego dwa rodzaje sera, wyrazisty cheddar i śmietankowa mozzarella. Całości dopełnia niezastąpiona salami i czerwona cebula.
Pizza ta jest mięciutka i puszysta , ale nie jest za gruba niczym placek drożdżowy. Jak dla mnie sos śmietanowy bije na łeb pomidorowy, a do tego pizza wychodzi naprawdę duża (średnica ok 43-45 cm) i naje się nią spora rodzinka. Z takiej kolacji na pewno ucieszą się dzieci, które jak wiadomo ubóstwiają pizzę.
0 (0 ocen)
Porady
Jeżeli nie masz dostępu do mąki 00 zrób z 650 też wyjdzie. Nie masz gdzie kupić creme fraiche, zakwaś dzień wcześniej słodką śmietankę 30% łyżeczką kwaśnej śmietany i zostaw w ciepłym miejscu aby zgęstniała
Komentarze