Piersi z kurczaka z grillowanymi szparagami, marchewkami na zielonej soczewicy

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

Przepyszne letnie danie. Grillowane filety z kurczaka w marynowane w przyprawie tikka masala podane na zielonej soczewicy.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    marynata:
    2 łyżeczki tikka masala
    sól do smaku
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki proszkowanego czosnku lub 1 świeży ząbek

    3/4 szklanki zielonej soczewicy

    pęczek młodej marchewki
    pęczek zielonych szparagów
    2 garście roszponki

    2 łyżki oliwy
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka z grillowanymi szparagami, marchewkami na zielonej soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić na 1 cm grubości. Natrzeć marynatą. Odstawić na 30 minut.
    Ugotować zieloną soczewicę w osolonej wodzie. Odcedzić.
    Grillować filety z dwóch stron.
    Młode marchewki i szparagi umyć i przeciąć na pół ( jeśli są duże).
    Grillować na tej samej patelni na której grillował się kurczak. Na półmisek rozłożyć soczewicę i wymieszać z roszponką, na nich położyć warzywa i pokrojony filet. Wierzch można polać oliwą i doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Soczewica zielona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować