Pierś kurczaka w cieście koperkowym

5 (5 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Soczysta pierś w aromatycznym koperku.Pychota.Podana z fryteczkami to jest poezja.Fajna odmiana od tradycyjnego panierowanego filetu.

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    3 jajka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3 łyżki mąki pszennej
    pęczek świeżego koperku
    słodka papryka
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Kurczak w panierce

Pierś kurczaka w cieście koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyj i osusz.Następnie pokrój na mniejsze kawałki i posyp słodką papryką.
    Do miski wbij jajka, wsyp szczyptę soli i pieprzu, dodaj posiekany koperek i mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, dokładnie wymieszaj całość aż powstanie jednolita masa.
    Kawałki kurczaka zanurz w cieście i smaż na patelni na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Koperek Mąka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować