Delikatne, soczyste kotlety w mięciutkim cieście koperkowym. Polecam zarówno na ciepło wersja obiadowa lub zimno jako przekąska z sosem czy sałatką wydanie imprezowe
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka.
3 jajka
3 łyżki maki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
½ szklanki świeżego posiekanego zielonego koperku
Przyprawa do drobiu
Vegeta naturalna
Pieprz
Tłuszcz do smażenia
Pierś z kurczaka w cieście koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety kroje na większe kawałki, następnie doprawić przyprawą do drobiu, Vegetą i pieprzem. W oddzielnym naczyniu roztrzepać jajka doprawić Vegetą i pieprzem. Dodaje mąkę i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek mąki na koniec posiekany koperek.
2.Kotlety obtaczam w cieście i daje na rozgrzany tłuszcz. Porcje w zależności jak wielkie chcemy mieć kotlety.
Komentarze