Pierś z kurczaka w cieście koperkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne, soczyste kotlety w mięciutkim cieście koperkowym. Polecam zarówno na ciepło wersja obiadowa lub zimno jako przekąska z sosem czy sałatką wydanie imprezowe

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka.
    3 jajka
    3 łyżki maki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    ½ szklanki świeżego posiekanego zielonego koperku
    Przyprawa do drobiu
    Vegeta naturalna
    Pieprz
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pierś z kurczaka w cieście koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka w cieście koperkowym 1. Filety kroje na większe kawałki, następnie doprawić przyprawą do drobiu, Vegetą i pieprzem. W oddzielnym naczyniu roztrzepać jajka doprawić Vegetą i pieprzem. Dodaje mąkę i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek mąki na koniec posiekany koperek.
  • Pierś z kurczaka w cieście koperkowym 2. Kotlety obtaczam w cieście i daje na rozgrzany tłuszcz. Porcje w zależności jak wielkie chcemy mieć kotlety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować