Chrupiące paluszki z kurczaka

4.98 (177 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Po wierzchu chrupiące w środku soczyste na obiad lub przystawkę z ulubioną surówką albo sałatką.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi kurczaka
    4 łyżki majonezu
    4 łyżki pikantnego keczupu
    1 jajko
    150 g drobno startego sera żółtego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
    świeżo zmielony pieprz
    szczypta soli
    ponadto:
    płatki kukurydziane

Wystaw ocenę:

4.98 (177 ocen)

Chrupiące paluszki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka umyj,osusz i pokrój na długie i szerokie 2-3 cm paseczki.
    W misce wymieszaj majonez,keczup,jajko oraz przyprawy.
    Pokrojone kawałki kurczaka włóż do majonezowej mieszaniny,wymieszaj i odstaw na 30 minut.
  • 2. Po tym czasie blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
    Kawałki kurczaka wyciągaj z mieszaniny majonezowej i obtaczaj w płatkach kukurydzianych i układaj na przygotowanej blaszce po wierzchu posyp startym serem.
    Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra-dół i piecz około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować