Pierożki z farszem z ziemniaków

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo fajne, tanie danie na każdą okazję. Doskonale smakują ugotowane jak również po ugotowaniu smażone na masełku.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • FARSZ
    1/2 kg ziemniaków ugotowany, przeciśniętych przez praskę
    1/2 kg surowych ziemniaków starych jak na placki ziemniaczane
    1 jajko
    sól, pieprz
    1 cebula pokrojona w kosteczkę
    CIASTO ;
    ok.1kg maki
    1 jako
    2 łyżki oleju
    ciepła woda~tyle ile przyjmie Mąka ok 2 szkl
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierożki z farszem z ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotowane studzimy, dodajemy do nich surowe odcisnięte ziemniaki i powstałą mąkę ziemniaczaną, jajko, cebulę oraz przyprawy sól i pieprz.
    Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto pierogowe.
    Wyłkujemy, wykrawamy, napełniamy farszem pierożki. Gotujemy w osolonej wodzie ok 1 2 / 15 minut.
    Pierożki polewamy słoninką lub boczkiem przesmażonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować