Pierożki z farszem z wątróbki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam smaczne pierożki z farszem z wątróbki.
Dla smakoszy wątróbki to rarytas, ale nie tylko dla tych którzy lubią wątróbkę.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    mąki około 2 szkl, ok.
    woda gorąca około 3/4 szkl,
    masło 1 łyżeczka,
    jajko 1 szt,

    Farsz;
    wątróbka drobiowa około 400 - 500 g,
    cebula 1 duża,
    jajka ugotowane na twardo 2,
    sól i pieprz do smaku,
    tatra bułka 2 płaskie łyżki,
    olej do podsmażenia wątróbki,

    Dodatkowo;
    woda z dodatkiem soli do gotowania pierożków,
    cebula 1 szt. do polania gotowych pierożków,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Pierogi Wątróbka Jajko

Pierożki z farszem z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierożki z farszem 1. Farsz;
    Wątróbki oczyścić z błonek, opłukać, a następnie osączyć na sitku.
    Wątróbki oprószyć mąką a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Cebulę obrać i pokroić w większe kawałki.
    Jajka ugotować na twardo obrać ze skorupek.
    Wątróbkę razem z jajkami i cebulą zmielić doprawić do smaku pieprzem i solą , dodać bułkę tatrą i dokładnie wymieszać.

    Ciasto;
    Z mąki, masła, jajka oraz wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować. Wykroić krążki.
    Na krążki rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować.

    Ugotowane pierożki wyjąc na talerz łyżką cedzakową, a następnie polać podsmażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować