Pierogi mięsne z zielonymi oliwkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

polecam pierogi z farszem miesnym z dodatkiem oliwek -smaczne sycące :) delikatne mięso przełamane nieco gorzkimi oliwkami:)okraszone zeszklonymi oliwkami i czerwona cebula posmakuja kazdemu!

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto na pierogi :
    1 jajko
    3 szklanki mąki
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól
    3\4 szklanki gorącej wody

    Farsz mięsno -oliwkowy:
    około 1 kg ugotowanego miesa drobiowego - u mnie udka pozostałe z rosołu
    1 marchew ugotowana
    1 pietruszka ugotowana
    około 100 g zielonych oliwek
    1 łyzeczka suszonej natki
    do okraszenia
    kilka sztuk oliwek
    czerwona cebula
    oliwa z oliwek
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi mięsne z zielonymi oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto na pierogi.
    Ugotowane ostudzone mięso obieramy z kosci, marchew i pietruszke siekamy i wszystko przepuszczamy przez maszynke..
    Oliwki drobno siekamy , mieszamy z mięsnym . Mozemy tez przepuscic przez maszynke ale ja wole zeby były posiekawe tym samym sa bardziej wyczuwalne.farszem.Przyprawiamy do smaku . Ciasto rozwałowujemy , wykrawamy koła i na kazdy pierozek nakłądamy farsz, Zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty.
    Okraszamy czerwona posiekana cebula i oliwkami pokrojonymi w ósemki zeszklona na oliwie z oliwek, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Mięso Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować