Pieczone udka w glazurze miodowo-keczupowej

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Miałam ochotę na udka słodko pikantne jeśli lubicie takie smaki jak ja to musicie koniecznie je przygotować, udka okazały się przepyszne jedliśmy je następnego dnia i były jeszcze lepsze. Polecam.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
    op. przyprawy do kurczaka
    1/2 szklanki miodu prawdziwego
    1/2 szklanki słodkiego sosu chili
    3/4 szklanki ketchupu pikantnego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka w glazurze miodowo-keczupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, przyprawę wymieszać z sosami i natrzeć dokładnie każde udko.
  • udka 2. W naczyniu żaroodpornym poukładać udka i zalać pozostałą zalewą.
  • 3. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach przez 40 minut, po tym czasie zmniejszyć piekarnik na 150 stopni i piec 25 minut.
  • 4. Udka podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować