Pieczone placki z cukinii

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pieczone i dietetyczne placki z cukinii. Jest to lżejsza wersja placków, a również bardzo pyszna. Polecam.

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag cukinii
    2 łyżeczki soli himalajskiej
    2 jajka
    szczypta pieprzu
    1 mały ząbek czosnku
    8 - 10 łyżek mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Pieczone placki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestki. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach do miski i posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
    Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Cukinię odsączamy na cedzaku i przekładamy do miski.
    Do cukinii dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
    Masę cukiniową wykładamy na blachę piekarnikową, wyłożoną papierem do pieczenia, formujemy placki.
    Pieczemy w temp 180 stopni przez około godzinę. W połowie pieczenia przewracamy placki na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Mąka Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować