Pieczone pierogi z cebulą i suszonymi pomidorami

4.5 (178 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    20 dag twarogu w kostce
    ok.2 szklanek mąki pszennej
    150g masła
    duża szczypta soli
    2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18%

    Farsz;
    4 duże cebule
    pół słoika suszonych pomidorów
    olej z suszonych pomidorów
    duża garść startej goudy
    sól i pieprz do smaku
    łyżeczka przyprawy do pizzy
    łyżeczka słodkiej papryki

    Oraz;
    jajko do smarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dodatki Przekąski

Pieczone pierogi z cebulą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobniutko siekam w kosteczkę i szklę na oleju z suszonych pomidorów. Dodaję pokrojone na mniejsze kawałki pomidory. Razem podsmażam i doprawiam do smaku. Na koniec dodaję ser . Farsz przestudzam.

    Składniki na ciasto zagniatam. Rozwałkowuję i wycinam duże kółka. Nakładam po porcji farszu i zlepiam. Końce dociskam widelcem.

    Pierożki ukłądam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję przyprawą do pizzy. Piekę 20 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Suszone pomidory Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować