Marynowane płaty śledzia z suszonymi pomidorami i cebulą

0 (0 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Płaty śledzi z suszonymi pomidorami i cebulą w zalewie z octu i oleju.

  • 24 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filety śledzia płaty 10 szt.
    suszone pomidory w oleju
    cebula czerwona 1 szt.
    pieprz kolorowy młotkowany

    Zalewa 1/5:

    olej z suszonych pomidorów
    ocet jabłkowy 6%
    woda przegotowana (ostudzona)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Marynowane płaty śledzia z suszonymi pomidorami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowane płaty śledzia z suszonymi pomidorami i cebulą. 1. Płaty śledzia kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki, posypujemy pieprzem. Pomidory kroimy w kawałki, cebulę kroimy w cienkie plasterki. Układamy w półmisku warstwami, warstwa cebuli, warstwa śledzi, warstwa pokrojonych pomidorów. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Całość zalewamy zalewą z oliwy suszonych pomidorów, octu jabłkowego i wody. Tak ułożone w półmisku kawałki śledzi przykrywamy spożywczą folią i odstawiamy na minimum 24 godziny. Najsmaczniejsze są po 24 godzinach.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ocet Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować