Pieczarki z papryką i czosnkiem

0 (0 ocen)

Bardzo aromatyczne duszone pieczarki z dodatkiem papryki, czosnku oraz ziół - estragonu i tymianku. Danie proste, szybkie w wykonaniu i jakże smaczne. Duszonkę można serwować zarówno do obiadu, jak i na ciepłą kolację (np. z pieczywem).

Składniki:

  • 450 g oczyszczonych pieczarek
    1/2 dużej czerwone papryki (100g)
    4 ząbki czosnku
    3 - 4 łyżki oleju
    1 - 2 łyżki wody
    po 1 łyżeczce suszonego estragonu i tymianku
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    do smaku: biały pieprz mielony, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Pieczarki z papryką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki z papryką i czosnkiem 1. Pieczarki pokroić na małe cząstki, paprykę w kostkę, czosnek w półplastry. Wymienione składniki wrzucić na rozgrzany olej. Dodać estragon, tymianek i pieprz ziołowy. Wymieszać.
  • Pieczarki z papryką i czosnkiem 2. Całość dusić ok. 10 min, co jakiś czas mieszając. W trakcie duszenia podlać wodą. Gotowe danie doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować