Duszone pieczarki

5 (159 ocen)

Danie może stanowić samodzielny posiłek wegetariański lub być podawane jako dodatek do obiadu - ziemniaków, ryżu czy też mięsa.

Składniki:

  • 350 g oczyszczonych pieczarek
    1 średnia biała cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    100 g koncentratu pomidorowego
    200 g śmietany 12%
    1/2 szklanki wody
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka estragonu suszonego
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Duszone pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszone pieczarki 1. Pieczarki pokroić na małe kawałki, cebulę posiekać - przesmażyć (5 min) na oleju, mieszając. Następnie wlać wodę, dodać koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki i estragon - gotować 15 min. Po tym czasie dołożyć śmietanę, wymieszać i jeszcze chwilę gotować. Potrawę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować