penne ze szpinakiem i pomidorowym pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

szybkie, smaczne i zdrowe, nic dodać, nic ująć...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory w zalewie - puszka: 1 sztuka
    - pomidory suszone: 6 sztuk
    - liście szpinaku: 200 gramów
    - makaron penne - 2 porcje: 250 gramów
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - czosnek ząbki: 2 sztuki
    - orzechy włoskie: 8 sztuk
    - oliwa lub olej: 2 łyżki
    - tarty żółty ser lub parmezan: 50 gramów
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne ze szpinakiem i pomidorowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksuj w blenderze pomidory, cebulę, czosnek, garść obranych orzechów i oliwę (może być ta z suszonych pomidorów), sól i pieprz. Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj makaron z pesto i podgrzewając w głębokiej patelni dodaj liście szpinaku. Przykryj pokrywką i duś chwilkę, aż szpinak zmięknie. Serwuj posypane parmezanem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować