Pasztet z tuńczykiem i pęczakiem

  • wyświetlono: 134 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Rybne specjały mogą przybierać bardzo różnorodne formy. Ostatnio przygotowałam taki pasztet, który podbił serca moich bliskich.

PB062044 — kopia
  • 4 porcje
  • 4min
  • Łatwy

Składniki

4 szklanki ugotowanej na półtwardo kaszy jęczmiennej pęczak

2 opakowania tuńczyka w sosie własnym ( łącznie około350 gram gram)

2 duże białe cebule

4 jajka

Sól, pieprz ziołowy

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet z tuńczykiem i pęczakiem

  • 1. Cebule obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do miski razem z kaszą, odsączonym tuńczykiem i jajkami. Wsyp sól i pieprz ziołowy do smaku. Wymieszaj dokładnie. Przełóż do formy na pasztet o wymiarach około 13 na 35 cm. Piecz około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybakaszatuńczykpęczak

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet z jajek i pieczarek

Dodane przez: MagdalenaS

Pasztet z jajek i pieczarek

Pasztet z jajek z dużą porcją zieleniny...

Pasztet z cukinii i marchwi

Dodane przez: Jaga85

Pasztet z cukinii i marchwi

Pasztet najlepiej wyjmować z formy...

pasztet z dodatkiem soczewicy

Dodane przez: mirka772

Pasztet z mięsa i soczewicy

idealnie pasuje do świeżego chleba...

Pasztet z soczewicy i pieczarek

Dodane przez: bogusia82

Pasztet z soczewicy i pieczarek

Uwielbiam soczewicę pod każdą postacią,...

Pasztet z cukinii i marchwi

Dodane przez: Czarek

Pasztet z cukinii i marchwi

Bardzo smaczny pasztet z cukinii,marchwi...

PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I ZIELONEJ SOCZEWICY

Dodane przez: monikaT83

PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I ZIELONEJ SOCZEWICY

Czy jest coś lepszego niż domowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE