Sałatka z pęczakiem, tuńczykiem i serem feta

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jakie sałatki najbardziej lubicie?Ja chyba każde, a że też bardzo lubię kaszę pęczak, to bardzo często wymyślam sałatki z dodatkiem tej właśnie kaszy. Dziś na drugie śniadanie zrobiłam sałatkę z kaszą pęczak w roli głównej. Dodałam trochę papryki, tuńczyka, fety i sosu sriracha. Wyszło pysznie. Spróbujecie?

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 200g kaszy pęczak
    – 1 papryka czerwona
    – 150g sera feta
    – 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w oleju)
    – 5-6 rzodkiewek
    – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    – 1/2 pęczka pietruszki
    – sos sriracha wg smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pęczakiem, tuńczykiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę pęczak wypłukać bardzo dokładnie, ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Paprykę, fetę i rzodkiewki pokroić w kostkę. Wystudzoną kaszę przełożyć do dość dużej miski, dodać tuńczyka (razem z olejem), drobno posiekaną pietruszkę i resztę składników. Dodać sos i przyprawy wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę schłodzić przez 30 minut przed podaniem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Sałata Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować