Pasztet z drobiu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosty pasztet z drobiu z dodatkiem wątróbki, doskonały dodatek do pieczywa. Polecam, przepis znalazłam w jednej z lokalnych gazet, pozdrawiam :-)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 małe piersi z kurczaka
    10 dag wątróbki drobiowej
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 bułka namoczona w wodzie lub w mleku
    2 jajka
    sól, pieprz
    majeranek
    gałka muszkatołowa
    przyprawa do gyrosa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztet z drobiu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą do gyrosa, podsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek, chwilę podsmażyć. Przyprawić majerankiem i małą ilością gałki muszkatołowej. Dokładnie wymieszać, dodać wątróbkę i dalej smażyć, aż się zetnie. Ostygnięte składniki przełożyć do miksera, dodać odciśniętą bułkę i rozbełtane jajka. Zmiksować na gładko.
  • 2. Doprawić do smaku. Masę wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (foremka mała około 20 cm). Piec około 40-50 min w temperaturze 170 stopni C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować